Selecteer een pagina

Hoofdmassage en Nekmassage

Hoofdmassage en nekmassage kun je eigenlijk niet los van elkaar zien. Pijn in je nek of hoofd ontstaat vaak uit vastzittende spieren in nek, schouders, (onder)rug en zelfs vanuit je benen. Om de oorzaak van de pijn in je nek te verhelpen zal ik voor het masseren de locatie, intensiteit en duur van de pijn moeten weten. Er zijn verschillende oorzaken van spierspanningen in het gebied van de nek. Ik vraag dan ook wat voor werk of sport iemand doet. Stress en/of een verkeerde houding kan een diepe spierspanning opleveren. Even ontspannend een tijdschriftje lezen lost dat niet op.

Ook is het belangrijk te weten waar de straling van de pijn naartoe gaat. Indien er in het verleden hoofd- of nekletsel heeft plaatsgevonden, zal hier ook rekening mee worden gehouden tijdens de massage.

 

Voetmassage

Onze voetspieren werken het hardst van alle spieren in het menselijk lichaam. Er bestaan verschillende soorten voetmassages waaronder voetreflex massage. Bij Yim Siam geef ik voetmassages zodra er iets vast zit in de voeten. Zo kan de boog van de voet onderin of bovenin vaste spierknopen hebben.

Deze maak ik los door de voeten eerst op te warmen, waarna vervolgens de spierknopen worden losgemaakt door lichte of harde druk en door het strekken van de benen. Hierdoor zal de bloedcirculatie weer toenemen. Ook opgezwollen voeten worden zo verlicht.

Rugmassage en Schoudermassage

Bij schouderpijn is de beweeglijkheid van de schouders en armen verminderd. Vaak komt dit door de strakke en verkrampte spieren door stress of een verkeerde houding. Schoudermassage zorgt voor verzachting van de vaste spierknopen van dit gebied doordat er meer toevoer van het bloed naar de spieren gaat.

Als je pijn of stijfheid in je rug hebt kan dit komen doordat (verschillende grote) spieren in de rug vastzitten. Pijn in de onderrug komt vaak doordat de onderrug spier of de heup/bilspier spanning heeft. Omdat onze rug het gewicht draagt van ons bovenlichaam, kan de pijn zelfs uitstralen naar andere plekken op het lichaam. Meest voorkomende oorzaken zijn een verkeerde houding en te zware belasting bijvoorbeeld door tillen. Ook kan door een op zich kleine verkeerde beweging een spier verrekken, waardoor gewoon lopen niet eens meer goed lukt.

Na een massage die de rug weer soepel maakt is het verstandig even rustig aan te doen, om herhaling te voorkomen als de spieren net weer helemaal los en soepel zijn. Door je bewust te zijn van je houding is veel leed te voorkomen.

Wil je van je pijn afkomen?